söndag 9 juni 2013

Rabarberkaka, mjuk

Nu är rabarberna som finast i trädgården. Vi har gjort både rabarberdricka och saft, så nu fick det bli en god kaka med rabarber och mandel till kaffet.



Ugnstemperatur 175 grader

3 ägg
2,5 dl rörsocker
4 dl skalad och fint hackad rabarber
2 dl finhackad sötmandel med skal, använd mixern.
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
150 gr smält smör
1 dl naturell yoghurt

Glasyr:
2 dl florsocker
lite färsk citronsaft, ca 4 msk
fint skivad rabarber
mandelflagor

Börja med att smörja och ströbröa formen.
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker ca 5 minuter med elvisp.
Vispa i smör och yoghurt.
Rör samman i en skål mandlar, mjöl, rabarber, vaniljsocker och bakpulver.
Blanda ner äggsmeten försiktigt med en slickepott.
Häll i en smord och bröad form och ställ i mitten av ugnen ca 40 minuter.
Låt kakan svalna ordentligt.

Om man vill kan garnera den med lite florsockerglasyr och tunna rabarberskivor. Så här gör du:
Blanda florsocker med citronsaft tills den blir ungefär som filmjölk i konstistensen. Lägg på fint skivade rabarber och strö över lite flagad mandel.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar