tisdag 18 januari 2011

Torsk med bacon och soltorkade tomater

En annorlunda torskrätt, det är härligt när lite italienska smaker och dofter sprider sig i köket. Passar utmärkt till pressad potatis.


4 pers.

4 st torskryggfilé, färsk eller ett paket fryst torsk
Pressad citron
1 pkt bacon
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 gul lök, hackad
8-10 st coctailtomater, delade i halvor
1 st paprika, hackad, i valfri färg
3 dl grädde
1 ½ tsk fransk senap
Salt och svartpeppar
Örtkrydda, gärna timjan och basilika
2 dl riven ost

Börja med att smörja en eldfast form. Sätt ugnen på 175 grader. Dela baconet i bitar, och stek det i en stekpanna. Tillsätt soltorkade tomater, all lök, paprikan, coctailtomaterna och låt det fräsa ihop. Tillsätt grädden, senap, salt, peppar och lite örtkrydda. Låt koka ihop ett par minuter.
Lägg fisken i formen och pressa lite citron över fisken. Fördela såsen med det frästa grönsakerna över fisken. Smula över osten.
175 grader i 25 minuter är lagom om fisken är färsk, fryst minst 50 minuter. Känn med en sticka att fisken är klar.
Servera med sallad och pressad potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar