Denna rätt blir jättegod, eftersom man använder både serranoskinka, chorizo och lomo (salt fläskkarré) på kycklingen. Kombinationen av de olika smakerna gör att det blir smakrikt och väldigt gott. Men det går utmärkt att bara använda serranoskinka eller dylikt. Perfekt att tillaga nu när man fortfarande har färsk salvia i trädgården.
2 st stora kycklingbröst
12 st skivor av valfri serranoskinka, tunn chorizo eller lomo
12 st stora salviablad
smör
1 st citron
2 dl vitt vin
salt och peppar
Skär kycklingbrösten längs med till tunna bitar. Lägg varje bit mellan två st plastfilmer och platta till dem tunt med en kavel eller en kötthammare. Pressa lite citron på kycklingskivorna. Krydda bitarna med lite salt och peppar och lägg på ett salviablad. Lägg på en skiva skinka, chorizo eller lomo. Fäst ihop med en tandpetare eller steknål. Börja med att steka bitarna med skinkan nedåt ca 1-2 minuter, vänd och stek dem färdigt. Pressa över citron. Ta upp dem ur pannan och stek ur pannan med några matskedar vitt vin och häll stekspadet över bitarna. De kan serveras både varma eller kalla och gärna tillsammans med ett gott bröd att doppa i den goda stekskyn.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar