tisdag 16 december 2014

Lax med zucchininudlar och fetaost

Den här laxrätten får mig att tänka på sommaren. Strimlad zucchini, lax och fetaost passar fint ihop.




4 person(er)

600 gr laxfilé, skinnfri och benfri
2 msk olivolja eller rapsolja
2 krm svartpeppar eller vitpeppar, krossad
1 msk pressad citron
Salt

Zucchininudlar:
1 kg zucchini
1 strimlad röd paprika
3-4 vitlöksklyftor, pressade
2-3 msk olivolja eller rapsolja
1 tsk torkad basilika eller 1 kruka färsk basilika
200 gr fetaost i tärningar
2 krm malen vitpeppar
1 tsk salt

citronklyftor

Skär laxen i 4x4 cm kuber. Blanda laxkuberna med oljan, krossad vitpeppar och citronsaft.. Låt stå och dra.
Tvätta zucchinin noga och skär bort ändbitarna. Hyvla med en osthyvel tunna långa skivor (så de blir som nudlar). Strimla paprikan.
Hetta upp en stekpanna och och lättstek zucchininudlarna tillsammans med paprikan och de pressade vitlöksklyftorna.
Krydda med basilika och vitpeppar.
Stek snabbt upp laxkuberna i en annan stekpanna. Salta dem.
Låt zucchininudlarna rinna av i ett durkslag och lägg upp dem i en skål.
Fördela laxkuberna över och strö över fetaosttärningarna..
Garnera med citronklyftor och servera gärna ett gott bröd till.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar