Blogg om några av livets höjdpunkter – mat och bakning! Låt dig frestas, laga och njut!
onsdag 1 maj 2019
Fetaost, inlagd
Att lägga in fetaost med kryddor blir en höjdare i salladen eller i maten. Pröva dig fram med olika smaksättningar. Om man vill kan man lägga i soltorkade tomater eller lite av det yttersta gula skalet på citron (citronzest).
500 g fetaost
1 tsk Rosépeppar, krossad
1 tsk timjan eller några repor färsk
1 tsk rosmarin eller några kvistar färsk
1 tsk svartpeppar, krossad
3 st vitlöksklyftor, finhackade
Ev, 1 st valfri chili, finhackad
Olivolja
Skär fetaosten i kuber. Blanda ihop kryddor och vitlök. Lägg ner fetaosten i en burk och fördela kryddblandningen i varje lager. Häll på olivolja så det täcker. Låt stå svalt (längst ner i kylen) i ca 2- 3 veckor för att dra åt sig smakerna. Ät och njut!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar