söndag 28 oktober 2018

Fläsklägg med rotmos i crock-pot (slow cooker)

Denna rätt passar utmärkt att göra i en crock-pot. Perfekt att lägga i allt i Crock-poten och sedan sköter maten sig själv. När man kommer tillbaks efter jobbet ca 8 - 10 timmar senare är allt klart och det är bara att göra moset och skära upp fläskläggen. Och njuta av maten!

1,5 kg rimmad fläsklägg med ben
1 liter vatten + 1 msk salt 
5 kryddpepparkorn 
5 vitpepparkorn 
2 st lagerblad 
Några revor färsk timjan eller 1 tsk torkad
2 gula lökar i bitar eller en bit purjolök
600 gr skalad kålrot i bitar
2 morötter i bitar 
6 potatisar i bitar
smör
salt och peppar

Skala alla grönsaker och dela dem i bitar. Lägg gärna kryddorna i en kryddbehållare.
Lägg i grönsaker (om man inte vill ha löken med i rotmoset, lägg den överst, för att lätt kunna ta bort den) fläsklägg och kryddor i crock-poten.
Häll på vattnet med salt så det täcker.
Sätt på låg temperatur ca 8 - 10 timmar.
Sedan tar man upp köttet, häller av spadet (sparar det) och stöter grönsakerna med en potatisstöt. Späder med spadet till mos och tillsätter en klick smör och smakar av med salt och peppar.
Servera gärna med en klick svensk senap.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar