Kakan går utmärkt att frysa.
Ugnstemperatur 200 grader
Botten:
75 gr smör, rumsvarmt
3 dl socker
5 äggulor
6 dl mjöl
3 tsk bakpulver
2 ½ dl mjölk
3 msk vatten
Rör socker och smör, vitt och pösigt. Tillsätt äggulorna. Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål. Rör i mjölken, vattnet och de torra ingredienserna i smeten. Lägg ett bakplåtspapper i botten i en stor djup ungform. Grädda i långpanna i 200 grader i 10-12 minuter, långt nere i ugnen.
Vinbärsmarängen:
5 äggvitor
5 dl socker
1 ½ msk vaniljsocker
5 dl repade röda vinbär
Höj temperaturen till 250 grader.
Vispa äggvitorna till hårt skum (man skall kunna vända skålen upp och ner). Vispa i socker, vaniljsocker och blanda slutligen försiktigt i bären med en slickepott.
Bred marängsmeten över den gräddade kakan. Dra med en gaffel till fint vågigt mönster. Grädda ytterligare 8 - 10 minuter i mitten av ugnen eller tills fin gyllene färg.
Låt kakan kallna och skär sedan i lagom bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar