måndag 12 september 2011

Kassler med ananas

Hösten är här, det blåser ute och regnet öser ner. Då vill man ha en middag som påminner lite om södra breddgrader och i denna rätten tillför ananasen och chilin lite heta toner.





För 4 pers.
Ugnstemperatur 200 grader


8 st skivor kassler ca 500 gr
2 burkar ananas i spad, 8 st skivor
1 st gul lök, i tunna skivor
2 dl grädde, vispad
1 dl cremé fraiche
1 dl chilisås, Heinz
5 - 10 droppar tabasco
1 tsk fransk senap
1 tsk worschestersås
1 st vitlöksklyfta, pressad
svartpeppar
3 dl riven ost

Vispa grädden och blanda i cremé fraiche, chilisås, tabasco, senap, worchestersås och vitlök.
Smörj en ugnsfast fom och lägg kassler, lök och ananasskivor i ett jämt lager.
Krydda med malen svartpeppar.
Fördela gräddblandingen över och strö över osten.
Grädda i 200 grader i ca 20-25 minuter. Servera med potatis eller ris och en god sallad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar