myTaste

myTaste.se

måndag 12 september 2011

Kassler med ananas

Hösten är här, det blåser ute och regnet öser ner. Då vill man ha en middag som påminner lite om södra breddgrader och i denna rätten tillför ananasen och chilin lite heta toner.





För 4 pers.
Ugnstemperatur 200 grader


8 st skivor kassler ca 500 gr
2 burkar ananas i spad, 8 st skivor
1 st gul lök, i tunna skivor
2 dl grädde, vispad
1 dl cremé fraiche
1 dl chilisås, Heinz
5 - 10 droppar tabasco
1 tsk fransk senap
1 tsk worschestersås
1 st vitlöksklyfta, pressad
svartpeppar
3 dl riven ost

Vispa grädden och blanda i cremé fraiche, chilisås, tabasco, senap, worchestersås och vitlök.
Smörj en ugnsfast fom och lägg kassler, lök och ananasskivor i ett jämt lager.
Krydda med malen svartpeppar.
Fördela gräddblandingen över och strö över osten.
Grädda i 200 grader i ca 20-25 minuter. Servera med potatis eller ris och en god sallad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar