myTaste

myTaste.se

onsdag 3 september 2014

Köttkorv, koka under filt.


Att koka köttkorv är lätt. Man vill ju inte att den skall spricka eller gå sönder, så jag bäddar ner den i en filt under tillagningen. Perfekt när inte vill känna sig stressad.




500 gr köttkorv
1 gul lök, skivad
2 lagerblad
5 kryddpepparkorn
2 salviablad, färska
rosmarin, färsk
timjan, färsk
salt (1 tsk/liter vatten)

Skölj korven. Lägg den i gryta så den täcks av vatten. lägg i alla kryddor och salta.
Koka upp korven långsamt. När den nästan kokar, ta bort från värmen och lägg på ett lock.
Bädda in kastrullen med korven i ett stort täcke och ställ undan.
Korven är färdig efter ca 20 minuter.
Servera med potatismos och grönsaker.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar