tisdag 9 september 2014

Kålpudding

Nu är vitkålen som finast. Då passar det bra att laga kålpudding som är både gott och nyttigt.
Men att göra kålpudding tar tid. Så jag använder min Actifry från Tefal att tillaga vitkålen med. Hacka 1 kg vitkål i 1 cm tärningar och lägg kålen i Actifrybehållaren. Häll på 3 msk sirap, 25 gr smör och salta och peppra. Sätt på Actifry och kör kålen ca 25 minuter.

Om man inte har en Actifry, så stek kålen i en stekpanna lite i sänder i smör, sirap och med salt och peppar.







Ugnstemperatur 175 grader
För 4 person(er)

1 kg vitkål
3 msk sirap
500 gr nötfärs eller blandfärs
2,5 dl grädde
2 st. gul lök, finhackad
2 msk soja
1 msk HP-sås
Worchesterhiresås, några droppar
2 msk kalvfond
2 krm malen kryddpeppar 
3 msk ströbröd
0,5 dl vatten
Salt och peppar
Smör

Skär vitkålen i 1 cm tärningar. Stek kålen i smör och sirap. Salta och peppra.
Rör ihop färsen ordentligt med grädde, soja, HP-sås, worchesterhiresås, kalvfond, kryddpeppar, ströbröd och vatten. Stek den finhackade löken och blanda ner i färsblandningen. Krydda med salt och peppar.
Rör ner hälften av den varma kålen i färsen. Lägg färsblandningen i en ugnsfast form.
Täck färsen med resten av den brynta kålen.
Grädda i 175 grader i ca 35-40 minuter.
Servera med rårörda lingon och kokt potatis och man vill med gräddsås.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar