fredag 26 september 2014

Äppelkaka, saftig


Äpplekaka är alltid gott. Här bakar jag kakan med mandelmassa.



Ugnstemperatur 175 grader

100 gram mandelmassa
3 ägg
1,5 dl socker
50 gram smör
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 dl mjölk
3 – 4 äpplen
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna. 
Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant. 
Riv mandelmassan och blanda ner ett ägg i taget. 
Rör ner sockret.  
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke och blanda ner det i äggsmeten. 
Blanda sist i smöret och mjölken. 
Skala och kärna ur äpplena. Klyfta dem i tunna skivor.
Lägg hälften av klyftorna i botten på formen. 
Häll över smeten och tryck i resten av äppelklyftorna.
Grädda mitt i ugnen i 175 grader ca 30-35 minuter (testa med sticka att den är klar). 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar