myTaste

myTaste.se

torsdag 4 juli 2013

Zucchini med tomat och örter.

Denna goda rätt passar bra nu när de svenska tomaterna med smak har kommit. Vi har fullt med färska örtkryddor i trädgårdslandet som passar bra ihop till denna rätt. Man kan använda bara timjan eller basilika om man vill.




För fyra person(er)
Ugnstemperatur 200 grader

600 gr zucchini
4 tomater
3 vitlöksklyftor
1 liten gul lök, gärna färsk
1 msk tomatpuré
Färsk basilika, oregano och timjan
salt och peppar
1 dl riven smakrik ost
½ dl brödsmulor

Börja med att skiva zucchinin i tunna skivor.
Skär tomaterna i små bitar, finhacka löken, pressa vitlöken och hacka kryddorna.
Blanda allt i en skål. Lägg i tomatpurén och smaka av med salt och peppar.
Lägg i zucchiniskivorna i en smörjd ugnsfast form. Ställ in formen i ugnen 10 minuter.
Ta ut formen och fördela tomathacket över.
Lägg på aluminiumfolie och sätt in i ugnen igen. Låt stå 30 - 35 minuter.
Ta bort folien och strö över den rivna osten och brödsmulorna.
Låt stå ytterligare ca 15 minuter, eller tills det ser färdigt ut.
Känn med sticka att zucchinin är mjuk.
Servera som ensamrätt eller som tillbehör till grillat.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar