myTaste

myTaste.se

söndag 14 juli 2013

Aubergingratäng

Aubergin och tomat passar bra ihop. Här får de sällskap av mozzarella och parmesan och tillsammans blir det en ljuvlig rätt.





Ugnstemperatur 200 grader
För 4 person(er)

2 - 3 auberginer
6 - 7 st stora tomater
3 st vitlöksklyftor
125 gr mozzarella
2 ½ dl riven parmesan
2 msk tomatpuré
½ dl vitt vin
½ msk brun farin
chiliflakes
timjan
salt och svartpeppar

Skär auberginen i tunna skivor. Salta dem och låt ligga en stund.
Dela tomaterna i klyftor och finhacka vitlöken.
Lägg tomaterna, tomatpurén, brun farin och vitlöken i en kastrull och häll på vinet. Låt koka ihop.
Krydda med timjan och chiliflakes. Smaka av med salt och peppar.

Torka av auberginen och stek dem i olja så de mjuknar.

Smörj en ugnsfast form. Varva med auberginskivor, tomatssås, mozzarellabitar och parmesan.
Avsluta med parmesan och ställ in i ugnen i 200 grader ca 40 - 45 minuter.
Servera med ett gott bröd.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar