myTaste

myTaste.se

måndag 8 juli 2013

Lax Pesto Rosso

För att tillaga denna laxrätt brukar jag köpa på Willys "Garant Pesto Rosso". Tomaten och basilikan i peston smakar utmärkt ihop med lax. Laxen passar perfekt att göra på grillen (indirekt värme) under lock.




Grillning på medelvärme till låg värme under lock

Lax med skinnsidan kvar på ena sidan.
Citron, pressad
Salt och peppar
Garant "Pesto Rosso"
Dill, finhackad

Dela laxen i lagom bitar. Pressa lite citron över.
Salta och peppra.
Lägg på ett tunt lager med Pesto Rosso.
Strö rikligt med dill över.
Olja grillgallret och lägg på laxbitarna med skinnet neråt.

O.B.S. Laxen skall inte vändas utan bara grillas med undersidan neråt.

Grilla under lock ca 20 mintuter, tiden beroende på hur tjock laxen är.
Laxen är färdig när den är 56 grader på tjockaste stället.
Servera med gräddfilsås och färsk potatis.

Sås:
Blanda gräddfil och Pesto Rosso. Smaksätt med citron, finhackad dill, salt och peppar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar