tisdag 16 juli 2013

Limoncello

En härlig likör som är frisk och lite syrlig i smaken. Det viktigaste momentet i hela tillverkningen är själva skalningen. Citronerna ska skalas mycket tunt så att så lite som möjligt av det vita på skalet kommer med. Likören passar att ringla över fruktdessert eller dricka som den är.
Receptet blir ca 1 liter färdig likör.



9  ekologiska citroner
7 dl brännvin, (renat) eller vodka
1 ½ dl vatten
3 dl socker

Börja med att tvätta dina citroner noga.
Skala sedan av dem skalet med en potatisskalare för att inte få med något av det vita på skalet.
Det vita gör limoncellon besk. Lägg skalen i en glasburk med lock.
Pressa ur all citronjuice ur citronerna och häll den över skalen i glasburken. Häll vodkan/renat i burken.
Låt stå en vecka på en sval plats.

Koka upp sockerlagen. Låt den kallna och häll i den i burken.
Låt din limoncello dra ytterligare en vecka, rör om då och då. Smaka av och sila.
Häll upp på en flaska och njut!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar