lördag 8 maj 2010

Äpplekaka med blåbär

När man skall baka kakor, behöver man inte smälta smöret. Det är bättre att dela smöret i små bitar och lägga i dem i smeten. Det blir godare och bättre.



















2 ägg
1 ½ dl strösocker
50 gr mjukt smör
100 gr riven mandelmassa
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl hett vatten
2 äpplen

Garnering

2 dl blåbär
1 dl riven kokos
½ dl råsocker

Sätt ugnen på 175 grader.
Skala äpplerna och skiva dem i tunna skivor.
Vispa ägg och socker pösigt, blanda ner smöret och mandelmassan. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och lägg i det i smeten, Tillsätt det heta vattnet. Blanda ner äppleskivorna.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant. Strö blåbären över kakan och strö över kokos och råsocker. Grädda i 35 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar