måndag 10 maj 2010

Tortellini med ricotta och spenat samt soltorkad tomatcremé med feta.

Ibland är det skönt att göra något enkelt och snabbt till middag. Färdiga tortellini är alltid bra att ha hemma.
Soltorkade tomater brukar jag köpa i storpack och lägga i en stor burk och fylla på med olivlolja tills tomaterna täckts. Förvara dem i kylskåpet. Oljan kan man sedan använda till allt möjligt som man vill sätta smak på.
























4 person(er)

2 pkt tortellini med ricotta och spenat
Koka upp tortellinin enligt anvisningarna på paketet.

1 dl soltorkade tomater, hackade i mindre bitar
3 dl matlagningsgrädde
½ kub grönsaksbuljong
1 tsk fransk senap
1 tsk tomatpuré
Pastakrydda med örter
salt o peppar
200 gr fetaost
Hackad gräslök

Häll grädden i en kastrull, lägg i buljong, tomatpuré, senap, pastakrydda och salta o peppra. Låt koka ihop.
Lägg den varma tortillinin på ett fat, häll på såsen och fördela fetaosten över. Garnera med gräslök. Servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar