fredag 6 juli 2012

Inbakad laxröra

Denna rätt går bra att förbereda. Jag köper alltid färdig smördeg, det är ingen idé att göra smördeg själv.




4 person(er) som förrätt
Ugnstemperatur 200 grader

1 pkt smördegsrulle
6 st ägg, hårdkokta
300 gr rökt lax
½ dl hovmästarsås
1 dl créme fraiche
1 dl hackad dill.

Hårdkoka äggen. Skala dem och hacka dem i bitar.
Skär laxen i små kuber. Blanda ihop hovmästarsås, créme fraiche och hackad dill.
Rör ner äggen och laxen.
Fördela röran på smördegsrullen och gör det till ett paket. Var noga med sidorna så de är täta.
Gör några hål på ovansidan med en gaffel och pensla med uppvispat ägg. Lägg på några dillkvistar.
Grädda i 200 grader i mitten av ugnen ca 15 - 20 minuter eller tills gyllene färg.
Servera med en skiva citron och tomatklyftor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar