tisdag 21 december 2010

Baconpaj

En god paj med bacon och ost är alltid gott.




Pajdeg:
3 dl mjöl
125 gr smör
2 msk kallt vatten
1 knivsudd salt

Blanda allt snabbt i en maberedare och klä en 30 cm pajform med degen, nagga och låt stå kallt minst 30 minuter.

Förgrädda pajskalet ca 8-10 minuter i 200 grader.

Fyllning:
2 pkt bacon
1 gul lök
3 - 4 dl riven ost, gärna västerbotten
3 ägg
1 dl gräddfil
2 dl mjölk
svartpeppar
1 msk tomatpuré
2 tomater i skivor


Stek baconen och låt den rinna av i en sil.  Stek löken mjuk. Vispa äggen och tillsätt gräddfil, tomatpuré, krossad svartpeppar och mjölk.
Ta fram den förgräddade pajen och lägg i bacon, lök och ost. Häll äggvätskan över pajen. Lägg på de skivade tomaterna och grädda i 200 grader i ca 35 minuter. Servera gärna lite tzaziki till.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar