torsdag 7 juni 2012

Saftig rabarberkaka med choklad

Nu är rabarberna som finast. Då måste man använda dom i en kaka, eller hur!
Chokladplattorna köper jag i Danmark (smörgåspålägg), men det går bra att hyvla choklad över kakan också.




Ugnstemperatur 175 grader

50 gr smör eller margarin
1 1/4 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

1 st stjälk rabarber
2 tsk socker eller hemgjort vaniljsocker
1 tsk potatismjöl
1 tsk vaniljsocker

Sätt på ugnen. Smörj och bröa en form. Smält fettet och häll i mjölken, låt allt bli varmt.
Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt den varma mjölken med smöret och rör ner mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Häll smeten i formen.
Dela rabarberstjälken i små bitar och blanda bitarna med socker, potatismjöl och vaniljsocker.
Stoppa ner bitarna försiktigt i smeten.
Grädda nederst i ugnen ca 35 minuter i 175 grader.
Ta ut kakan och lägg på chokladplattor eller hyvla choklad över med hjälp av osthyveln. Chokladen får sedan smälta ner på den varma kakan.


2 kommentarer:

  1. Vad snyggt det var med chokladplattorna! Härlig kaka!

    http://bakasockerfritt.blogg.se/

    SvaraRadera
    Svar
    1. kollade din blogg. Att lyckas att baka utan socker är beundransvärt, toppen.

      Radera