måndag 16 april 2012

Risotto med kantareller och krämig parmesan

Finns det något härligare än att gå ut i skogen och plocka kantareller. Snart är det dags igen.
Fast man knappt tror det när man kikar ut genom fönstret.
Men denna gången fick kantarellerna komma från frysen.
Risotton går lika bra att göra med karljohansvamp eller annan svamp.


2 person(er)

1 dl kantareller, frysta eller färska, eller burk kantareller
lite smör eller olivolja
½ hackad gul lök
1 finhackad vitlöksklyfta
2 dl avorioris
1 dl vitt vin
4 dl svampbuljong eller hönsbuljong
2 msk smör
1 dl riven parmesanost

Fräs hackad lök och hackad vitlök tills den blir mjuk. Lägg i svampen, stek svampen till fin färg.
Lägg i riset och låt fräsa med en stund, häll på vinet och buljongen.
Låt allt koka sakta tills all väska har sugits in i riset. (cirka 20 minuter)  
Rör om ofta och häll på mer buljong om det behövs.
När riset känns klart, lägg i den rivna parmesanosten, 2 msk smör och rör runt.
Servera med någon god köttbit eller som ensamrätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar