Fast man knappt tror det när man kikar ut genom fönstret.
Men denna gången fick kantarellerna komma från frysen.
Risotton går lika bra att göra med karljohansvamp eller annan svamp.
2 person(er)
1 dl kantareller, frysta eller färska, eller burk kantareller
lite smör eller olivolja
½ hackad gul lök
1 finhackad vitlöksklyfta
2 dl avorioris
1 dl vitt vin
4 dl svampbuljong eller hönsbuljong
2 msk smör
1 dl riven parmesanost
Fräs hackad lök och hackad vitlök tills den blir mjuk. Lägg i svampen, stek svampen till fin färg.
Lägg i riset och låt fräsa med en stund, häll på vinet och buljongen.
Låt allt koka sakta tills all väska har sugits in i riset. (cirka 20 minuter)
Rör om ofta och häll på mer buljong om det behövs.
När riset känns klart, lägg i den rivna parmesanosten, 2 msk smör och rör runt.
Servera med någon god köttbit eller som ensamrätt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar