tisdag 10 april 2012

Pasta med kallrökt lax

En pasta med en härlig sås, gjord av västerbottenost, färskost, mozzarella, créme fraiche och grädde. 
Här serverad med broccoli och toppad med kallrökt lax i bitar.





4 person(er).


400 gram tagliatelle, spagetti eller penne
1 stånd broccoli
300 gr rökt lax

Koka pastan, koktid beroende på vilken sort det är. Lägg i broccolibuketterna
och låt dem koka med de sista 5- 6 minuterna.

Sås:
3 dl créme fraiche
1 dl grädde
100 gr färskost med gräslöksmak eller annan kryddsmak
1 dl mozzarella, riven
1 dl västerbottenost, riven
½ tsk chiliflakes
½ tsk timjan, torkad
½ tsk basilika, torkad
salt och peppar

Koka upp créme fraiche och grädde. Lägg i färskost, mozzarella och riven västerbottenost.
Krydda med chiliflakes, timjan och basilika. Låt koka ihop ett par minuter.
Smaka av med salt och peppar.

Blanda runt såsen i den varma och kokta pastan/broccolin och lägg på laxbitarna.
Strö riven parmesan över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar