söndag 25 mars 2012

Köttfärsrulle

Detta är en bra bjudrätt som kan förberedas i god tid. Man kan välja vilken fyllning man vill att ha i sin rulle själv. Ibland fyller jag den med champinjonsfylling, skinkfyllning eller med räkstuvning.
Denna gången fick det bli med köttfärsfyllning.




Ugnstemperatur 200 grader.
För 4 - 6 pers.

Pannkaksrullen:
100 gr smör
2,5 dl vetemjöl
3 dl mjölk
4 ägg

Smält smöret ihop med mjöl och mjölk i en kastrull, vispa hela tiden tills degen blir slät.
Vispa i ett ägg i taget. Häll ut smeten på en bakpappersklädd ugnsplåt.
Grädda i 200 grader i mitten av ugnen ca 16 minuter.

Gör under tiden köttfärsröran.

500 gr köttfärs
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
3 msk tomatpuré
1 msk kalvfond
1,5 dl créme fraiche
1 tsk fransk senap
1 tsk worchestersås
1 tsk HP-sås
salt och peppar

Stek köttfärsen ihop med löken.
Tillsätt tomatpuré, kalvfond, créme fraiche, fransk senap, worchestersås, HP-sås och salta och peppra.
Låt koka ihop en stund.

Vänd upp pannkaksbotten på ett annat bakplåtspapper, fördela fyllningen över botten och
rulla ihop den som en rulltårta. Strö över riven ost.
Om man skall äta den direkt, ställ in den ugnen igen ca 8- 10 minuter, eller tills osten
har fått fin färg.

Vill man vänta med att severa den, strör man på ost och värmer den i 175 grader ca 15 - 20 minuter.

Servera med en god sallad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar