myTaste

myTaste.se

onsdag 18 januari 2012

Pasta med rostade grönsaker, bacon och mozzarella

Just nu när det är så grått och trist, är det skönt att njuta av lite italienska smaker i köket.
Här serverad med ett gott hemabakat bröd, valnötsbröd.





För 4 personer.
Ugnstemperatur 250 grader

Rostade grönsaker:
Här väljer man själv vilka grönsaker man vill rosta, det är bara att blanda. Men ta gärna med en "blöt grönsak" som zucchini eller aubergine. Det blir godare då.
Exempel:
Vitkål eller rödkål
Blomkål
Broccoli
Zucchini
Paprika
Morot
Aubergine
Rödlök
Gul lök
Vitlöksklyftor
2 msk olivolja
rosmarin
timjan


Sätt ugnen på 250 grader.
Skär de valfria grönsakerna i mindre bitar eller slantar.
Lägg allt på en ugnsplåt med bakpapper i botten.
Ringla över 2 msk olivolja och strö över rosmarin och timjan.
Rosta dem högt uppe ugnen ca 20 minuter, rör om då och då.

Dressing:
3/4 dl olivolja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
½ tsk Pasta Rossakrydda från Santa Maria
½ tsk örtkrydda
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk olja från burken med soltorkade tomater


Blanda ihop alla ingredienser till dressingen i stor skål.
När grönskakerna är färdigrostade blanda ner dem i dressingen.

1 paket bacon, skuret i mindre bitar, ej nödvändigt
1 pkt mozzarella (125 gr)
400 gr färsk tagliatelle + 1 msk Voltaire lantbuljong i kokvattnet
8 - 10 st soltorkade tomater i olja
persilja

Koka tagliatellen enligt beskrivning på påsen men tillför 1 msk lantbuljong i kokvattnet.
Stek baconet och dela mozzarellan i mindre bitar.
Blanda ner pastan i grönsaksblandingen.
Strö över bacon, mozzarella, soltorkade tomater och persilja.
Servera genast med ett gott bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar