tisdag 14 april 2020

Rostade grönsaker med ägg

En bra rätt där man kan att använda lite olika grönsaker som har över. Denna gången fick det bli både rotgrönsaker och färska grönsaker. Servera med pasta och njut.



Ugnstemperatur 225 grader
(för två personer)

12 st cocktailtomater
1 rödlök
1 zucchini, ca 350 g
2 st palsternackor
2 st persiljerot
6 st vitlöksklyftor
salt och peppar
timjan, oregano eller annan valfri grön krydda
rapsolja eller olivolja
2 ägg
250 g valfri pasta
parmesan, riven

Börja med att halvera tomaterna, klyfta löken, dela zucchinin, palsternackor, persiljerot i mindre tärningar. Skala vitlöksklyftorna.
Lägg allt i en smord ugnsform och ringla över rapsolja. Salta, krydda och peppra.
Ställ in i ugnen ca 25-30 minuter. Rör om då och då försiktigt.
Sätt på pastavatten och börja koka pastan, allt beroende på vilken pasta du valt. Pastan bör vara färdig samtidigt som äggen är klara. Se nästa rad.
Gör två fördjupningar i ugnsformen och knäck i äggen. Ställ in formen i ugnen ytterligare 5 minuter eller tills vitan precis stannat.
Vid servering:
Lägg nykokt pasta på tallrikarna och lägg på grönsakerna och varsitt ägg.
Spräck gulan och rör runt. Krydda med nymalen svartpeppar och strö över parmesan.
Njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar