torsdag 20 december 2018

Lolos mörka bröd

Ett lättlagat bröd som får sin härliga färg från Coloritsoja och sin mustiga smak från torkade frukter. Det bästa är att man kan baka det snabbt, för det behöver ingen jäsning. Passar perfekt med sill och ost!


Ugnstemperatur 200 grader

3 st bröd

4½ dl grahamsmjöl
2 1/4 dl vetekross
3 dl vetekli
3 1/2 dl vetemjöl
1 msk salt
2 msk bikarbonat
1 dl ljus sirap
1 liter filmjölk
1 ½ msk coloritsoja
2 dl hackade aprikoser
2 dl hackade katrinplommon
1 dl blandade hackade nötter

Blanda alla ingredienser noga. Smörj brödformarna eller fodra med bakplåtspapper.
Fördela smeten i de tre formarna och grädda i mitten av ugnen ca 50 minuter (om det blir för mörkt, täck med bakplåtspapper på slutet) eller tills brödens innertemperatur är 94 grader.

Ta ut dem ur formarna och låt dem kallna. Går utmärkt att frysa.
Servera med sill eller goda ostar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar