torsdag 20 december 2018

Brunkål

Brunkål passar perfekt till julskinkan. Nu för tiden när man köper färdiglagad skinka brukar jag använda spadet som blir i julskinkeförpackningen till brunkålen.



Ugnstemperatur 200 grader ca 1 timme

1,5 kg vitkål i strimlor.
1 tsk salt per liter vatten
5 msk sirap
4 msk soja
Allt skinkspad från den färdiga skinkans förpackning
3 msk smör

Ta bort fula ytterblad på kålen. Ta bort stocken och strimla kålen i 1 cm strimlor.
Lägg kålen i en kastrull och häll på rikligt med vatten. Salta.
Koka kålen ca 10 minuter. Häll av i ett durkslag och låt rinna av ordentligt.
Bred ut kålen i en långpanna. Ringla över sirap, och soja. Rör om.
Häll på spadet från skinkan. Fördela smöret över kålen. Sätt in i mitten av ugnen och stek 1 timme. Rör om då och då. (varje kvart) Smaka av med salt.
Servera till skinka. Går utmärkt att frysa.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar