tisdag 30 oktober 2012

Torskrygg med västerbottenmos, stekt svamp, hasselnötsstekta haricots verts och pepparrotscréme

 

Jag brukar rimma torskryggen om man har tid. Den blir fast och fin och håller ihop bättre när man steker den. Hasselnötsstekta haricots verts passar perfekt till stekt fisk.





4 person(er)
4 st bitar torskrygg
1 l vatten
1 dl salt
1 dl vetemjöl
smör, att steka i

Blanda vatten och salt , lägg i torskryggen i lagen i 30 minuter. Torka av dem väl. Vänd dem i vetemjöl och stek dem i smör på låg värme.

Pepparrotscrème:
2 dl crème fraiche
1 msk pepparrot, riven
1 msk citronjuice
1 msk dill, finhackad
salt och svartpeppar

Blanda ingredienserna till crèmen och smaka av med salt och peppar.

Västerbottenmos:
800 g potatismos
1 ½ dl västerbottenost, riven


Lägg i den rivna osten i moset.
Haricots verts med hasselnötter:
250 gr haricots verts
2 msk smör
1 dl hackade hasselnötter
Bryn hasselnötterna i smöret, tillsätt haricots verts och låt det bli genomvarmt.

Tillbehör:
3 dl blek taggsvamp, kantareller eller champinjoner
Bryn svampen och krydda med salt och svartpeppar.


Servera fisken med såsen, potatismoset, stekta svampen, haricots verts och rårörda lingon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar