tisdag 16 oktober 2012

Ugnsomelett med räkstuvning

Jag har ledigt denna veckan och då passar det bra att göra en god omelett med räkstuvning.
En av mina favoriträtter.
Det är också gott att servera svamp eller sparrisstuvning till omeletten.

Att göra en riktig god ungsomelett kräver att man måste koka vetemjölet med mjölken, annars sjunker mjölet ner till botten i omeletten.






Ugnstemperatur 200 grader.
4 person(er)

1 ½ msk vetemjöl
6 dl mjölk
5 ägg
1 tsk salt


Sätt på ugnen. Vispa ut mjölet i lite av mjölken till en slät redning.
Koka upp resten av mjölken.
Lyft kastrullen från värmen och rör ner redningen.
Koka upp igen och låt svalna av.
Vispa ner ett ägg i taget. Tillsätt saltet.
Häll smeten i en smord form och grädda i mitten av ugnen ca 25 - 30 minuter i 200 grader.

Räkstuvning:
1 st burk konserverade räkor (350 gr med spad) O.B.S ta vara på spadet
3 msk vetemjöl
2 msk smör
1 krm curry
1 krm cayennepeppar
1 dl grädde
1 ½ dl mjölk
Spadet från räkorna
½ dl finhackad dill

Börja med att hälla räkorna i en sil, ta vara på spadet.

Lägg smöret i en kastrull och låt det smälta, tillsätt vetemjölet, kryddorna och blanda ihop.
Tillsätt mjölken lite i taget, tillsätt grädden och räkspadet. Låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.
Tillsätt dillen och räkorna. Låt det bli varmt men inte koka.
Häll stuvningen över den färdiga omeletten och servera med lite sallad.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar