onsdag 3 oktober 2012

GLÖGG

Det är inte klokt vad tiden går, nu är det dags att göra glögg till jul.
Det är både enkelt och roligt att göra sin egen glögg .

Den blir bara godare om den får stå ett tag och mogna innan man dricker den.
O.B.S På bilden visas färdig glögg.




5 liter svagdricka
2 ½ kg strösocker
1 pkt jäst
500 gr russin
1 påse hel kardemumma
½ kkp hela nejlikor
1 bit färsk ingefära
1 st kanelstång
5 st råa skalade potatisar i skivor

Börja med att blanda ut sockret i svagdrickan, lös jästen i lite av blandningen och rör ner den.
Lägg i russin, kardemumma, nejlikor, ingefära, kanelstång och potatis i en hink. Täck med plastfolie.

Rör morgon och kväll i en vecka.
Låt vila i 3 veckor på sval plats.
Sila bort allt skräp ordentligt och låt stå minst 4 veckor och mogna.
Häll upp på rena flaskor.


1 kommentar: