onsdag 2 maj 2012

Pesto med ruccola/kirskål och solroskärnor

Detta är en billigare variant av pesto. Den blir jättegod och passar perfekt till att blanda ner i den varma eller kalla pastan. Istället för rucola kan man använda kirskål.
Kirskålen växer i vår trädgård och den är perfekt att använda nu tidigt på våren istället för spenat också.




För 4 pers.

½ ask ruccola, ca 35 gr
1 vitlöksklyfta, pressad
1 ½ dl olivolja
riven ost med smak, ca 50 gr, gärna parmesan eller västerbottenost
1 påse solroskärnor, ca 50 gr, rostade
½ tsk salt
1 krm svartpeppar

Börja med att rosta solroskärnorna i en torr stekpanna.
Mixa ihop allt i en mixer eller med stavmixer till slät pesto.
Servera till pasta eller som tillbehör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar