onsdag 23 maj 2012

Torskrygg med sparris och hollandaisesås

Detta är en härlig vårrätt, passar bra att göra nu när sparrisen är som finast.
Den gröna sparrisen kommer från våran egen trädgård.

Vill man fuska, går det lika bra att köpa färdig hollandaisesås och krydda den med hackad dill.




4 person(er).

500 gr sparris
kokas i ca 5 -6 minuter i lättsaltat vatten.

4 st torskryggfilé
4 msk vetemjöl
salt och peppar
smör

Blanda mjölet med salt och peppar och vänd fisken i mjölet.
Stek i smör på låg temperatur tills innertemperaturen är 55 grader.

Hollandaisesås:
150 gr smör
2 äggulor
1 tsk pressad citron
2 -3 msk vatten
salt
malen vitpeppar
dill, finhackad
             
1. Smält smöret på svag värme utan att det bryns.
2. Blanda äggulor, citron och vatten i en kastrull, ej av aluminium. Sätt kastrullen i vattenbad strax under kokpunkten. Vispa snabbt tills blandningen tjocknar.
3. Tillsätt det varma, smälta smöret lite åt gången, under kraftig vispning. Var noga med att bottensatsen på smöret ej kommer med. Smaksätt med salt och peppar och finhackad dill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar