måndag 20 februari 2012

Gryta Arrabbiata

Denna gryta med fläskkött får en härlig smak av (Matric) Salsa Arrabbiata. Kul att det har kommit så många roliga kryddblandingar att köpa. Persiljerot är en härlig rot att ha i grytor, roten har en mild och mustig smak.




6 pers.

800 gr fläskkött, tex skinkstek eller picnicbog
2 st stora gula lökar, hackade
3 st morötter, skivade
5 st stora tomater (hackade) eller 1 burk med hela tomater
2 st persiljerötter, skivade
3 pressade vitlöksklyftor
2 dl vatten
2 st lagerblad
3 msk tomatpuré
2 msk koncentrerad kalvbuljong
2 msk Salsa Arrabbiata, (Matric)
1 msk HP-sås
2 tsk Worcestershiresås
1 msk fransk senap
1 msk gulaschkrydda
1 dl créme fraiche
salt och peppar

Börja med att skära köttet i bitar, ca 4 x 4 cm.
Hacka löken, skiva morötterna och  persiljerötterna.
Stek köttet i grytan. Lägg sedan i löken, stek ett par minuter till.
Tillsätt 2 dl vatten, tomaterna, morötterna, persiljeroten, vitlöken.
Lägg i två lagerblad, tomatpuré, kalvbuljong, salsa Arrabbiata, HP-sås, worcestersås, fransk senap och gulaschkrydda.
Låt koka ca 35 minuter, beror på köttet.
Ta bort lagerbladen och tillsätt créme fraiche.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med kokt potatis eller ris.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar