torsdag 2 februari 2012

Jitterbuggare

Detta är en underbar god och spröd kaka. Kakorna skall vara torra och spröda, då är dom som godast. Att man använder både smör och margarin gör sprödheten.


Ugnstemperatur 150 grader
15 st stora

Mördeg:
5 dl mjöl
100 gr smör
100 gr margarin
1 msk socker

Blanda ihop mjöl, smör, margarin och socker i en matberedare.
Kavla ut degen mellan två plastfolie på bakbordet, så fastnar den inte.
Kavla ut till en rektangel ca 50 cm x 20 cm.

Marängen:
2 äggvitor
3 dl strösocker

Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret i en stråle och vispa länge till en seg massa.

Marängen breds ut på mördegen och rullas ihop som en rulltårta.
Dela rullen i 15 bitar och lyft försiktigt över dem på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda dem i 150 grader i 25 minuter.
Stäng av ugnen och låt dem stå kvar på eftervärmen en stund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar