tisdag 26 juli 2011

Lolos latmanskaka med blandade bär

Detta är en riktig latmanskaka, lätt att röra ihop när man vill ha något gott till kaffet. Det går utmärkt att använda frysta vinbär, hallon, björnbär och blåbär. Man tager vad man haver.....



Ugnstemp. 200 grader

75 gr smör
3 ägg
2 dl strösocker
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1½ - 2 dl färska eller frysta bär

Garnering:
1 dl florsocker + 1 msk vatten,  blandas

Smält smöret.
Rör ihop ägg, socker, vetemjöl, vaniljsocker och smöret. Obs! Vispa inte!

Fördela smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant. Lägg på bären.
Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader ca 25-30 min.
Garnera kakan när den svalnat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar