fredag 18 februari 2011

Cheesecake med frukt och jordnötter

Såg Tv-programmet "Gokväll" igår med den duktiga kocken Susanne Jonsson. Tänkte jag skulle göra hennes cheesecake, men det fick bli en egen variant.




4 pers.

4 st cookies med choklad
100 gr Philadelphiaost
2 msk jordnötssmör
1 dl kondeserad sötad mjölk
1 tsk snabbkaffe eller starkt kaffe
Citron, det gula på skalet (1/4 del)
2 msk pressad citronsaft
2 msk grekisk yoghurt
1 dl vispad grädde
Röda vinbär, hallon eller valfri frukt, gärna två sorters frukt

Börja med att krossa cookies och fördela dem i glasen.
Blanda ost, jordnötsmör, konderserad mjölk, kaffe och citron.
Vispa allt med en elvisp till en porös kräm. Rör ner yoghurten och den vispade grädden.
Fördela kräm och bär i lager över cookiesen.

Chokladsås:
½ dl kakao
½ socker
½ dl kakaolikör eller vatten

Koka upp allt i en kastrull, rör hela tiden, tillsätt "lite vatten" om den blir för tjock. Den skall vara tjock och blank och slät.

Rostad mandel:
Hacka mandel och rosta den i en torr stekpanna.
Häll chokladsåsen i glasen och garnera med mandeln.
Ställ kallt till serveringen.

1 kommentar:

  1. hej ! Tror du att man kan göra denna dessert dagen innan, ställa i kylen under natten och servera dagen efter?

    SvaraRadera