tisdag 8 februari 2011

Gratinerad aubergine med rökt sidfläsk och rostade valnötter

I helgen var det extrapris på aubergine, och då blev jag sugen på att laga fetaostgratinerad aubergine till middag.



4 pers.

3 st aubergine

Sätt ugnen på 200 grader.
Börja med att dela auberginen i 2 cm tjocka skivor. Lägg dem på en plåt och häll lite olivolja över dem. Grädda dem i 15 - 20 minuter.

1 dl valnötter
1 st paket rökt sidfläsk eller bacon

Rosta valnötterna i en torr stekpanna, stek sedan sidfläsket/baconet i pannan.

Gratängssåsen:
2 dl créme fraice
200 gr fetaost
1 dl färsk basilika, hackad
2 st vitlöksklyftor, pressade
1 krm cayennepappar
2 krm svartpeppar

Blanda allt och fördela det över varma auberginen.
Gratinera i ugnen ca 10 - 15 minuter tills fin färg.
Servera med stekt sidfläsk eller stekt bacon och rostade valnötter.

2 kommentarer:

  1. Och jag tycker att du lyckades väldigt bra med din variant. Bra!

    SvaraRadera
  2. Hejsan, hittade hit av en ren slump:)
    Ser att du har en valdigt fin matblogg med massor med gott sa nu maste jag fortsatta att titta runt pa alla dina goda recept!
    Halsningar,
    Nena

    SvaraRadera