måndag 1 november 2010

Knäckig äpplepaj

Finns det något bättre att bjuda på än en härligt knäckig äpplepaj, som både  är lätt att göra och fantastiskt god.
Passa på att baka denna nu när de svenska äpplena är som finast.



6 st äpplen

150 gr smör
3 dl havregryn
2 dl socker
½ dl sirap
1 ½ dl vetemjöl
2 tsk kanel


Sätt ugnen på 175 grader.
Skala äpplena, kärna ur och skiva dem.
Lägg dem i smörad pajform och strö över kanel.
Smält smöret i en kastrull. dra bort den från värmen och blanda i resten av ingredienserna och
fördela det över äpplena.
Grädda i 30 minuter till fin färg.
Servera med glass eller vaniljsås.

2 kommentarer:

  1. hej hej :D
    har precis stoppat in äpplepajen i ugnen se hur den smakar kram :)

    SvaraRadera
  2. Underbart god!! Min man blev överlycklig, tack för receptet!! :)
    Valde att byta kanel mot kardemumma och lite mindre socker...

    SvaraRadera