söndag 17 oktober 2010

Torsk med Västerbottenmos.

Torskrygg är jättegott och tillsammans med västerbottenost och vitt vin blir det en riktig kalasmiddag. Västerbottenmoset är jättegott till både fisk och kött.



För 4 pers.

4 st torskryggfilé
2 dl riven västerbottenost
1 dl vitt torrt vin
salt och peppar
4 st tomater

Sätt ugnen på 150 grader. Lägg torsken i ugnfast form och salta och peppra. Häll över vinet och strö över osten. Lägg i tomaterna. Sätt i en termometer på tjockaste delen på fisken och ställ den på 54 grader. När termometern visar 54 grader, sätt på grillen i ugnen och gratinera fisken till fin färg.

Västerbottenmos:

500 gr rotselleri
500 gr mjölig potatis
1 pkt bacon
2 dl riven västerbottenost
1 knippa dill
1 citron, skalet
25 gr smör

Skala och skär rotselleri och potatis i mindre bitar. Koka allt och gör mos med 25 gr smör i.
Strimla bacon och knaperstek den. Låt rinna av. Blanda ner bacon, ost, dill och det rivna citronskalet i moset. Smaka av och servera till fisken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar