myTaste

myTaste.se

onsdag 25 augusti 2010

Kycklinggryta med curry och aubergin/färska tomater

En regnig och stormig dag passar det utmärkt med en currygryta.



För 4 pers.
1 ½ kg kycklingbitar med ben
1 liten aubergin i skivor
10 st körsbärstomater, delade
2 st finhackade gula lökar
1- 2 msk curry
1 msk råsocker
2 msk tomatpuré
5 dl kycklingbuljong
Smör
salt och peppar

Stek kycklingbitarna,  tills de har fått fin färg, ta upp kycklingen och lägg dem på en tallrik.
Stek auberginskivorna, lägg dem tillsammans med kycklingen på tallriken. Stek löken och tomaterna i en panna , strö över curryn så den får steka med en stund i pannan.  
Tillsätt kycklingen, auberginen, råsocker, tomatpuré och buljongen i pannan.  Låt koka minst 40 timme på svag värme. Om såsen känns för tunn, pudra över med maizena.   
Servera med basmatiris, jordnötter och skivad banan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar