tisdag 6 april 2010

Smörgåstårta med ost och skinka


Denna härliga smörgåstårta kom till efter mycket experimenterande, den har kommit att bli en klassiker i vår familj. Tårtan passar de flesta.
I de flesta större butiker finns det skivat landgångsbröd att köpa, oftast i frysdisken. 
Pröva, för det är bara att låta fantasin flöda när du garnerar den.



För 4 person(er)

1 pkt landgångsbröd
200 g strimlad kokt skinka
400 gr skivad ost, typ Gouda 
10 cm purjolök
2 - 3 dl majonnäs
1 -2 dl lätt crème fraiche
fransk salladskrydda efter smak
100 g skivad kokt skinka 
Majonäs
1 burk clementiner
Paprikakrydda
paprika, röd
persilja


Ta 200 gr strimlad kokt skinka, 300 gr ost, purjolöken och kör det i en matberedare.
Lägg i majonnäs, crème fraiche samt salladskrydda.
Lägg fyllningen mellan varje lager på landgångsbrödet.
Avsluta med att lägga på den sista fyllningen på toppen på brödet.
Doppa gärna de rullade ostskivan i lite paprikakrydda, det ser ännu festligare ut.
Garnera med rullad skinka samt den rullade osten.
På sidan kan man sätta fast skivad gurka med lite majonnäs.
Dekorera med strimlor av röd paprika, persilja och clementiner.
Lycka till!



1 kommentar:

  1. Va kul lollo!!!! Nu ska jag lägga in dig på min blogg! Smörgåstårta har jag aldrig provat!
    Längtar efter champisen....
    Kramen
    Carin

    SvaraRadera