onsdag 9 mars 2016

Blåbärspaj med knäckigt täcke

En paj med knäckigt täcke. Det doftar sommar och sol av denna paj. Man kan använda andra bär, hallon, björnbär eller äppleskivor passar bra.





Fyllning:
250 g blåbär, går bra med frysta
0,5 dl socker
½ tsk vaniljsocker
1 msk potatismjöl

Smet:
75 g smör
0,25 dl mörk sirap
0,5  dl vispgrädde
1 dl vetemjöl
1,75 dl havregryn
1 dl socker
½ tsk bakpulver
1 krm salt

Häll blåbären i en pajform. Blanda ihop socker, vaniljsocker och potatismjöl.
Strö det över bären och blanda runt.
Smält smöret, tillsätt sirap och grädde. Ta bort från värmen.
Rör ner mjöl, havregryn, socker, bakpulver och salt och blanda till en jämn smet.
Bred smeten över blåbären och grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter i 175 grader.
Servera med vispad grädde eller glass.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar