tisdag 21 juli 2015

Smördegstarte med getost och tomat

Smördegstarten passar perfekt till förrätt eller som drinktilltugg. Gör att förbereda i god tid och sedan grädda när gästerna kommer eller servera kall.




Ugnstemperatur 200 grader

1 st smördeg på rulle
250 - 300 gr getost
10 cocktailtomater
30 gr pinjenötter
2 msk honung
6 st basilikablad eller torkad
Svartpeppar
Salt
1 st uppvispat ägg

Rulla ut smördegsrullen på en plåt med bakplåtspapper. Skär tomaterna i halvor.
Smula över getosten. Ringla över honungen. Strö över pinjenötterna och hackad basilika.
Vik in en kant på ca 2 cm runt smördegen och tryck ner kanten med en gaffel.
Lägg på de halverade tomaterna. Salta och peppra. Pensla kanten med uppvispat ägg.
Grädda i 200 grader ca 15 minuter - 20 minuter eller tills gyllene färg.
Servera ljummen eller kall.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar