onsdag 8 oktober 2014

Rökt bogskinka med ananas


En bra rätt att laga när det är extrapris på bogskinka eller annan rökt skinka. Ananas och rökt skinka passar bra ihop.


Ugnstemperatur 200 grader

500 gr rökt bogskinka i tjocka skivor
1 st ananas, färsk eller på skivad på burk
2 dl grädde
1 dl crème fraiche
4 msk chilisås (Heinz hot)
salt och peppar
2 dl riven ost

Börja med att skiva skinkan i 1 cm skivor.
Skala och skiva ananasen i 1 cm skivor eller använd en burk färdigskivad ananas.
Lägg ananasen i botten i en ungsfast form och täck ananasen med skinkskivor.
Blanda grädde, crème fraiche och chilisås i en bunke. Smaka av med salt och peppar.
Häll gräddblandningen över skinkan och strö över osten.
Grädda i 200 grader ca 20 minuter eller tills fin färg.
Servera med ris eller kokt potatis samt grönsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar