tisdag 28 oktober 2014

Omelett med anjovis och tomater

En härlig omelett med anjovis, tomater och gratinerad ost. Vill man festa till det
så ta 1 dl grädde istället för mjölk. Passar perfekt med en kall öl.


Ugnstemperatur 225 grader

4 ägg
1 dl vetemjöl
5 dl mjölk (eller 1 dl grädde istället för 1 dl mjölk)
salt och peppar
1 ask anjovisfiléer, väl avrunna
2 stora tomater, skivade
riven ost
timjan, oregano

Sätt ugnen på 225 grader.
Vispa ihop ägg, mjöl och mjölk till en slät smet. Salta och peppra.
Häll allt i en smord form och grädda mitt ugnen ca 10 minuter.
Omeletten måste ha stelnat innan man tar ut den och lägger på
skivade tomater, anjovis och riven ost.
Strö över lite timjan eller oregano.
Grädda ytterligare ca 10 minuter, tills osten har fått en härlig frasig yta.
Servera med knäckebröd och en kall öl.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar