måndag 19 augusti 2013

Focaccia

Ett härligt bröd att servera till en buffé eller till en god sallad.
Om man vill kan man strö över svarta oliver och trycka ner lite fetaoststavar innan man gräddar brödet.



50 gr jäst
6 dl ljummet vatten, fingervarmt
2 tsk salt
2 msk olivolja
4 dl durumvetemjöl
9 dl vetemjöl special

Garnering:
4 - 5 msk olivolja
1 tsk rosmarin, torkad
Flingsalt

Smula jästen i en degbunke och tillsätt vattnet. Rör tills jästen löst sig.
Tillsätt saltet, olivoljan, durumvetet och vetemjölet.
Arbeta degen i minst 10 minuter i assistenten.
Degen blir ganska lös.
Låt jäsa 30 minuter eller tills dubbel storlek i bunken.
Täck med bakduk.
Arbeta ner degen i bunken och häll den i en insmord långpanna (40 x 30cm).
Tryck ut degen och jämna till den med mjölad hand.
Låt jäsa 30 minuter till.
Efter 30 minuter, tryck fingertopparna nästan igenom degen på många ställen.
Låt jäsa 10 minuter till.
Ringla olivolja över degen och fördela rosmarin och salt över.
Grädda i 225 grader i 20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar