tisdag 18 december 2012

Heta cashewnötter

Dessa nötter är beroendeframkallande, men man avgör själv hur heta man vill ha dem. Pröva dig fram till din favoritblandning. De passar perfekt till glöggen eller till drinken.

Rostade chili-cashewnötter

Ugnstemperatur 150°.

 

200 gr cashewnötter
2 msk flytande honung
2 msk farinsocker
1 msk paprikapulver
2 tsk chilipulver
lite chiliflakes

Lägg nötterna på en plåt.
Blanda ihop kryddorna med farinsockret.
Strö kryddblandningen över nötterna.
Ringla honungen över nötterna.
Rör runt lite med en sked.
Stänk över lite vatten så att de inte klibbar ihop.
Rosta nötterna i mitten av ugnen i 150 grader i ca 20 minuter, tills de fått fin färg.
Rör om då.
Låt dem svalna lite på plåten innan servering.


1 kommentar: