myTaste

myTaste.se

fredag 28 december 2012

Garlic butter naan

Att göra sin egen naan är både roligt och blir jättegott. Här penslas bröden med vitlökssmör efter gräddningen.







25 gr jäst
2 dl vatten
2 tsk socker

Blanda jäst, vatten och socker. Låt stå 5 minuter.

1 ½ dl matlagningsyoghurt
1 ägg
50 gr smält smör
7,5 dl vetemjöl
½ tsk salt

Arbeta ner resten av ingredienserna. Arbeta degen tills den är smidig och blank. Den är kladdig.
Låt jäsa 2 timmar.

Sätt ugnen på 250 grader. Dela degen i 8 bitar och forma bullar med oljade händer. Platta till dem på plåten och grädda dem i mitten av ugnen ca 10 minuter.

Garlic butter:

6 - 8 st vitlöksklyftor
30 gr smör, gärna osaltat

Skivhacka 6  - 8 st vitlöksklyftor och låt dem koka långsamt i det skirade smöret under ca 15 minuter.
Pensla bröden med smöret när de är nygräddade.

Servera med Tandooriklyckling


 
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar