torsdag 17 november 2011

Grahamsfrallor

Dessa frallor blir saftiga och goda, tack vare det skållade grahamsmjölet.



ca 20 st.

Steg 1.
1,5 dl grahamsmjöl
3 dl vatten, kokande

Häll det kokande vattnet över mjölet och låt stå och svalna tills rumstemperatur. Om man har bråttom ställ degen kallt.

Steg 2.
50 gr jäst
5 - 6 dl vatten, kallt
1 liter vetemjöl special
1 dl durumvete
2 tsk salt
1 tsk honung

Blanda ut jästen i vattnet. Tillför grahamsblandningen, vetemjölet, durumvetet och honungen.
Arbeta degen ca 10 minuter i assistenten, tillsätt mer vatten om det behövs, degen skall kännas smidig och släppa kanten. Tillsätt saltet och arbeta ca 3 minuter till.
Låt jäsa ca 45 minuter med handduk på.
Ta upp degen och knåda den på ett bakbord. Dela den i 4 delar och dela varje del i 5 delar.
Baka ut till runda bullar. Låt jäsa 30 minuter.
Grädda i 225 grader ca 12 minuter. Låt kallna under handduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar