söndag 20 november 2011

Buffé med lite av varje

En härlig buffé med lite av varje. Fyllda tortillabröd, fetaost i smördeg, skinkcrepés, gorgenzola i smördeg, smördegskrustader med pesto och lite annat.


Fyllda tortillabröd.
Variant 1:

1 st tortillabröd (ca 25 cm omkrets)
1 ½ dl riven cheddar
30 gr getost
1 msk honung
2 skivor parmaskinka

Lägg hälften av den rivna osten på halva brödet, lägg på skivor med getost och ringla honung över. Lägg på parmaskinkan och fördela resten av den rivna osten över parmaskinkan. Vik över den den andra halvan av brödet. Stek i torr stekpanna ca 2 minuter på varje sida.

Variant 2.

1 st tortillabröd (ca 25 cm omkrets)
1 dl riven ost
50 gr Mozarella
50 gr fetaost
Jalapeno, efter smak

Lägg hälften av den rivna osten på halva brödet. Lägg på all mozarella, fetaost och fördela jalapenon över osten, Avsluta med den rivna osten. Vik över den andra halvan av brödet.
Stek i torr stekpanna ca 2 minuter på varje sida,

Smördegskrustader:
Se länk Smördegskrustader

Crepés:
8 st pannkakor, färdiga
100 gr rökt skinka, skuren i ½ cm kuber.
½ gul lök
2 dl grädde
3 dl riven ost
salt och peppar


Hacka löken fint och fräs den i en stekpanna, tillsätt skinkan och häll på grädden. Låt koka ihop ca 5 minuter, Tillsätt 2 dl ost och smaka av med salt och peppar. Lägg lite fyllning i en pannkaka och rulla den till crepés. Lägg dem in ugnsfast form, strö över lite riven ost och grädda i 200 grader ca 10 minuter eller tills osten fått fin färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar